KGYK szakmai gyakorlatról fontos információk

1. Az előzetes május 15-i jelentkezési határidő azokra vonatkozik, akik a karrier.szeportal.hu oldalon közzétett KGYK-s szakmai gyakorlatok közül választottak 3 lehetőséget. Ebben az esetben a feladat csupán annyi, hogy május 15-ig el kellett küldeni email-ben a jelentkezési helyek prioritási sorrendjét, illetve jelentkezni kellett a választott pozíciókra a karrier.szeportal.hu oldalon.  Később, miután elküldtük az önéletrajzotokat azokra a helyekre, ahová a kummulált átlagotok alapján előzetesen bekerültetek, értesítünk Benneteket ennek megtörténtéről és a fogadó vállalat fogja felvenni ezek után a kapcsolatot Veletek.  Miután kiderült és leegyeztettétek, hogy pontosan hol is fogjátok tölteni a kötelező szakmai gyakorlatot, el lehet kezdeni a szükséges dokumentumok kitöltését, melyre CSAK ONLINE és EGYSZER van lehetőség a karrier.szeportal.hu oldalon. Ehhez előzetesen mindenképpen olvassátok el az alábbi linken található bővebb tájékoztatót, mert itt találhatjátok meg többek között azokat az adatokat, amelyeket előzetesen le kell egyeztetni a céggel ahhoz, hogy gördülékenyen menjen a kitöltés: ITT.

2. Azoknak a hallgatóknak, akik saját vállalati kapcsolatot hoznak, NEM KELL május 15-ig előzetesen jelentkezni és emailt küldeni. Amint megtalálták a vállalatot, ahol a kötelező szakmai gyakorlatot fogják tölteni, el lehet kezdeni a szükséges dokumentumok kitöltését, ugyanúgy, mint az előbb részletezett esetben. 

3. A június 30-i határidő azt jelenti, hogy eddig az időpontig célszerű leadni a szakmai gyakorlathoz szükséges papírokat az Egyetemi Szolgáltató Központban. A szakmai gyakorlathoz szükséges feltételeket (kreditszám, aktív félévek száma) ez után az időpont után tudjuk leellenőrizni, ezért július közepénél előbb nem küldjük vissza a fogadó vállalatoknak az együttműködési megállapodást. Ezért célszerű a szakmai gyakorlatot júliusban elkezdeni. Természetesen, ha valaki csak szeptemberben szeretné teljesíteni, az sem jelent problémát, a lényeg, hogy a 12 hét beleférjen a szorgalmi időszakba. Ebben az esetben akár augusztus végén is be lehet hozni a papírokat. Egyéb felmerülő kérdés esetén érdeklődni lehet személyesen az Egyetemi Szolgáltató Központban, vagy az alábbi elérhetőségeken: 96 / 613-683biro.tamara@sze.hu