Get in the Ring! Győr

Csak egy jó ötlet kell!
Ötlet- és startup versenyt rendeznek Győrben
A Get in the Ring! nemzetközi startup esemény részeként, 2016. november 10-én az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., a Széchenyi István Egyetem közreműködésével ötlet- és startup versenyt rendez Győrben, a Mobilis Interaktív Központban. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) támogatásával megvalósuló eseményről a nyertes csapat a Get in the Ring! budapesti döntőjének legjobb 16 csapata közé jut.

A Get in the Ring! (GITR) a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup versenye, mely a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg. A GITR versenyzési koncepciója eltér a hagyományos üzleti prezentációs (pitch) versenyekétől. A boxmérkőzésekhez hasonlóan a regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy képviselője léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja a legígéretesebb befektetési lehetőséget.

 

“A Győrben rendezett program egyik fő célja a hazai vállalkozásfejlesztés és a régióban születő innovatív ötletek megvalósulásának támogatása. A résztvevő csapatok lehetőséget kapnak a Quantum Leap Kft. 2017 tavaszán induló győri inkubációs programjába való bekerülésre.”  - mondta Kovács Zsolt, az esemény társszervezője.

 

A győri ötletversenyen 8 helyi startup csapat és innovációs ötlet mérettetheti meg magát a szakmai zsűri előtt. A zsűri tagjai:

  • Dr. Dóka Ottó, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese
  • Kovács Zoltán, az EIT Climate-KIC Accelerator program vezetője
  • Pintér-Péntek Imre, GYMS megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
  • Maász Dávid, az Entrepreneurship Foundation Hungary alapítója
  • Weiszbart Zsolt, a Valley Connect és a White-Summers társalapítója
  • Továbbá a Corvinus Kockázati Tőkealap és az MFB Invest vezetői (felkérés alatt)

 

A rendezvény győztese egyenes ágon továbbjut a Get in the Ring! Budapest nemzetközi startup verseny 16 legjobb csapata közé és ringbe szállhat a 200.000 eurós befektetésért.

 


A versenyre olyan startup csapatok, illetve ötlettel rendelkező csapatok is nevezhetnek, akiknek még nincs elkészült, működő prototípusuk, csupán innovatív ötlettel és startup elképzeléssel rendelkeznek.

 

Helyszín:       Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, 9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.

Időpont:         2016. november 10.  |  17:00

Az esemény részletei és jelentkezés:

http://getinthering.hu/hu/fast-track/

Jelentkezési határidő: 2016. október 30.


 

A Get in the Ring! magyarországi döntőjére 2016. november 24-én az Akvárium Klubban kerül sor, ahol a 8 legígéretesebb startup küzd majd meg a közép-kelet-európai bajnoki címért. A budapesti esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring Globális Nagydöntőn, melynek utazási költségét a szervező állja.

 

Szervező

A Get in the Ring! hazai versenyeit 2014-től az Enterprise Hungary Kft. csapata szervezi. Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma (startup és spin-off) fejlesztése,  valamint a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése. Szervezetünk kiemelt célja a startup utánpótlás katalizálása, ennek érdekében országos szinten különös figyelmet szentelünk a fiatalok vállalkozó kedvének ösztönzésére, a hazai felsőoktatásban születő innovatív ötletek megvalósulásnak támogatására és a már elindult vállalkozások fejlesztésére.

 

Regionális szervező

A Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési kft. a Széchenyi István Egyetemmel közösen valósít meg startup inkubációt, amely révén a régió legtehetségesebb innovációs ötleteit és csapatait támogatja. A támogatás során – Európai Uniós forrásból – 5-15-40 millió forintos inkubációs támogatást és kapcsolódó tudáshátteret, infrastruktúrát biztosít Győr és a Nyugat Magyarország régió induló mikrovállalkozásainak. Az inkubáció helyszínéül a Mobilis Interaktív Központ szolgál Győrben.

 


Kapcsolat

Enterprise Hungary Nonprofit Kft.

1085 Budapest, Horánszky u. 13.

E-mail: contact@enterprisehungary.hu

Mobil: +36 30 2069566

 

Az esemény weboldala

www.getinthering.hu

E-mail: info@getinthering.hu